29 iunie 2022

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad invită publicul la un nou film din cadrul proiectului KineDok

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediţia a 6-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 7 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Organizator naţional: Asociaţia One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croaţia), Activist 38 (Bulgaria). Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei.
Duminică, 18 DECEMBRIE, de la ora 12.00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună ultima, din cele 8 proiecţii propuse, pentru acest an, respectiv producţia cehă KIRUNA – O LUME COMPLET NOUĂ. Regia Greta Stocklassa, 2019.

Localizat deasupra cercului polar, oraşul minier suedez Kiruna a fost construit pe un mare depozit de minereu de fier şi a adus un venit însemnat guvernului suedez. Cu toate acestea, din cauza mineritului, oraşul a început să decadă, iar pentru a salva industria, consiliul municipal şi compania minieră LKAB au decis să mute oraşul şi cetăţenii lui la 3 km spre est. Astfel, oraşul a transformat un potenţial dezastru într-o mare oportunitate. Noul oraş Kiruna va fi o societate cu mult mai progresivă şi mai bună în viitor. Se poate însă să proiectezi o lume ideală? În decorul unui oraş în mutare, cetăţenii din noul oraş Kiruna se confruntă cu propriile frământări.

Intrarea este liberă