27 octombrie 2021

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad invită publicul la un nou film

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediţia a 6-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 7 ţări partenere: Republica cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Organizator naţional: Asociaţia One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croaţia), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia).

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Naţional al Cinematografiei, UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi.

Duminică, 10 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună producţia românească ACASĂ.

Regia Radu Ciorniciuc, producţie 2020.

„Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcăreşti – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizaţiei moderne, încercând să păstreze în acelaşi timp legătura cu natura şi armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume şi felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmăreşte cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare şi propria definiţie a libertăţii.

Intrarea este liberă