19 ianuarie 2022

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului KineDok

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediţia a 6-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 7 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Organizator naţional: Asociaţia One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croaţia), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Naţional al Cinematografiei, UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi

Duminică, 5 DECEMBRIE, de la ora 12.00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună, o nouă proiecţie, din cele 8 propuse, pentru acest an, respectiv filmul „LECŢII SIMPLE”, în regia lui Dorottya Zurbo (Ungaria, 2018).

Kafiya are 17 ani. Mama sa a ajutat-o să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată cu un bărbat mai în vârstă. Acum trebuie să ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit; să înveţe limba, obiceiurile, istoria, cultura acestei lumi. Ajunsă în Ungaria, Kafiya este găzduită în public ca fotomodel – un lucru de neconceput în ţara musulmană din care provine. Găseşte iubirea şi, odată cu ea, o nouă religie – cea despre care părinţii îi spuneau că e păgână. Fiecare pas spre adaptare este o renunţare la viaţa din trecut din orfelinate şi case de corecţie pentru adolescenţi. Aici învaţă şi se pregăteşte să dea examenul de bacalaureat – printre mame adolescente şi tinere certate cu legea. Învaţă să înoate şi să îşi expună corpul.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul „Vasile Pârvan”

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociaţia One World Romania

ONLINE: oneworld.ro / kinedok.net

Organizator, dr. Mircea Mamalaucă

Intrarea este liberă, cu obligativitatea respectării legislaţiei în vigoare.