8 august 2022

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului KineDok

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediţia a 6-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 7 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Organizator naţional: Asociaţia One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croaţia), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Naţional al Cinematografiei, UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi

Duminică, 12 DECEMBRIE, de la ora 12.00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună, o nouă proiecţie, din cele 8 propuse, pentru acest an, respectiv filmul „NewTogether – visions for a new together” ( Romania, Austria, 2020).

Un proiect produs de Forumul Cultural Austriac Bucureşti

Concept by Thomas Kloiber / Andrei Popov

Regizat de Carmen-Lidia Vidu

Societăţile noastre, în România, Austria sau în alte părţi ale lumii, se schimbă în mod radical, sub ochii noştri. O privire proaspătă asupra viitorului este imperios necesară!

În momentul de faţă, pandemia, globalizarea, schimbările climatice, inegalităţile şi tensiunile sociale, migraţia, digitalizarea, lipsa de perspective şi de credibilitate politică sunt tot atâtea provocări care îi înspăimântă pe mulţi dintre semenii noştri. In timpul perioadei de carantină (lockdown) instituite după declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac Bucureşti a invitat 60 de artişti din Austria şi România să reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum şi la modul în care arta lor şi comunităţile noastre se pot transforma în timpul şi după finalul crizei sanitare. Intervenţiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA Bucureşti de pe reţelele de socializare. Foarte repede, au atras atenţia a zeci de mii de oameni din ambele ţări. Având în vedere acest succes, echipa FCA Bucureşti a decis să încredinţeze binecunoscutei şi apreciatei regizoare românce de teatru şi de film, Carmen Lidia Vidu, producţia unui documentar de amploare, plecând de la materialele video ale artiştilor participanţi.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul „Vasile Pârvan”

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociaţia One World Romania