Publicat: 13 Iunie, 2017 - 19:11
Share

Vineri, 16 iunie 2016, ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul la o spectaculoasă incursiune într-un gen care nu se regăsește de multe ori în programele de stagiune: muzica de film. La pupitrul dirijoral se va afla Lubnan Baalbaki, iar solistul serii va fi pianistul și compozitorul Rami Khalifé. 

Seara va debuta cu piesa în primă audiție Stories pentru pian și orchestră, compusă chiar de solistul invitat, Rami Khalifé. Programul va continua cu o selecție de compoziții aflate pe coloana sonoră a unor filme care au scris istoria cinematografiei: fragmente din The Magnificent Seven de Elmer Bernstein, marșul din Superman, de John Williams, fragmente din Mihai Viteazul, de Tiberiu Olah. Seara se va încheia spectaculos cu Suita din Star Wars, compusă de același John Williams, unul dintre cei mai cunoscuți compozitori de muzică de film, cu un palmares impresionant: 5 premii Oscar, 4 premii Golden Globe, 7 premii ale Academiei Britanice de Film și 23 de Premii Grammy, fiind cea mai premiată personalitate după Walt Disney.  

Dirijor, compozitor, violonist şi un remarcabil interpret al lăutei, Lubnan Baalbaki a studiat vioara la Conservatorul din Liban, iar ulterior a ales România ca destinație pentru formarea sa ca dirijor, la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca și la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Horia Andreescu. Din 2012 Lubnan Baalbaki este dirijor permanent al Orchestrei Filarmonicii din Liban. 
Cunoscut pentru modalitatea excepţională de a reinterpreta muzica clasică, Rami Khalifé este absolvent al prestigioasei şcoli Juilliard din New York, iar în timp a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Statele Unite, Africa și Asia. A compus lucrări pentru orchestre simfonice și a semnat coloana sonoră pentru muzică de film şi documentare.
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro. 

Sponsor al concertului: Sensiblu.
„Sensiblu este un susţinător constant al manifestărilor artistice speciale care oferă publicului acces la un cumul intens de trăiri inedite şi pozitive, atât de benefice pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Concertul cu muzică de film susţinut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorală a lui Lubnan Baalbaki nu va face excepţie şi va fi o încântare pentru fiecare suflet aflat în sala Radio", a declarat Cristian Stancu, Director Marketing Sensiblu.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. 

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.