Publicat: 16 Septembrie, 2012 - 14:28
Share

De 8 ani, în Japonia se organizează un concurs - Romania International Music Competition, la care se înscriu anual sute de muzicieni japonezi dornici de afirmare internaţională. Laureaţii ediţiei din anul 2011, vor cânta sâmbătă 29 Septembrie 2012, de la ora 17, în sala de muzică a Castelului Peleş.

Violonista Mayuko Yshigamy, soprana Ayuko Yoshikuni, saxofonista Hiroko Yamakawa, acompaniate de pianistele Shoko Ota şi Livia Tudor vor interpreta opusuri de: Lidwig van Beethoven, Charles Gounod, Ottorino Respighi, Fernande Decruck şi Sadao Bekku. Serata se înscrie în cadrul ediţiei a II a a Stagiunii 'Sunetul muzicii', organizată de Muzeul Naţional Peleş, ExcesMusic şi Radio România Cultural.

Câştigătoare concursului Romania International Music Competition de la Tokyo a fost anul trecut violonista Mayuko Yshigamy. Ea are 21 de ani şi studiază vioară de 16, a susţinut numeroase recitaluri şi a fost solistă a unor importante ansambluri: Filarmonicile din Tokyo, Sendai, Osaka şi Kyoto

Saxofonista Hiroko Yamakawa este din Tokyo, a absolvit colegiul de muzică din Showa, a obţinut mai multe premii la concursuri internaţionale, iar după ce s-a remarcat anul trecut la concursul Romania International Music Competition acum participă la primul ei turneu european.

Secţiunea de muzică vocală a concursului Romania International Music Competition, a fost câştigată anul trecut de soprana Ayuko Yoshikuni. A studiat cu Uwe Heilmann la Universitatea de arte din Okinawa şi s-a perfecţionat la Tokyo cu Mariella Devia şi la Viena cu Julia Conwell.