Publicat: 5 Decembrie, 2020 - 11:00
Share

Mylan România (devenită parte a companiei Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitația națională de vaccinare antigripală în 2020, anunță că a livrat integral cantitatea de vaccin către furnizorii de servicii de sănătate publică la nivel național, în săptămâna 22-27 noiembrie 2020;

  • Compania contribuie la prevenirea gripei cu ajutorul vaccinului gripal pe care îl livrează an de an în România ca parte a programului național de vaccinare.

Ca parte a angajamentului său anual de a ajuta în lupta împotriva gripei sezoniere, Mylan România (acum parte din compania Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, anunță că a fost livrată toată cantitatea de vaccin tetravalent agreată cu autoritățile din România și cu partenerii săi, asigurând astfel accesul pacienților la vaccinul gripal anual, atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de el.

Compania a livrat integral și la termen cantitatea contractată, către furnizorii de servicii de sănătate și pacienți; ultima tranșă de vaccin a fost livrată săptămâna trecută (22-27 noiembrie). În total, compania a livrat către Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional peste 2,5 milioane de doze de vaccin gripal tetravalent, conform acordului cu Ministerul Sănătății. De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului. 

Cantitatea de vaccin livrată anul acesta în cadrul licitației naționale reprezintă o creștere semnificativă față de sezonul trecut - cu aproximativ un milion de doze mai mult față de 2019.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, deoarece, pe fondul pandemiei de COVID-19, compania a înregistrat o creștere a cererii pentru vaccin pentru a asigura protecția persoanelor cu risc ridicat de complicații provocate de gripă.

 

Reprezentanţii companiei au declarat:

„De peste nouă ani, Mylan, devenită parte din compania Viatris, și-a asumat împreună cu parteneri locali din România un angajament ferm pentru a oferi cele mai eficiente mijloace de prevenție și sprijin pentru îmbunătățirea sănătății generale. Și anul acesta, am făcut toate eforturile pentru a distribui cantitatea de vaccin necesar în special categoriilor cu risc ridicat, la termen și integral.”

 

GRIPA, O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE AGRAVATĂ DE CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, poate avea forme severe și chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile.2 Cea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea.3 Conform recomandării OMS4, imunizarea de rutină - cum ar fi vaccinarea sezonieră antigripală – reprezintă o prioritate pentru a minimiza riscul excesiv de morbiditate și mortalitate cauzat de bolile prevenibile prin vaccinare, cum ar fi gripa, în contextul pandemiei COVID-19.

Vaccinurile împotriva gripei sunt sigure, eficiente și reprezintă principala măsură de prevenție a gripei şi de reducere a impactului epidemiei5; vaccinarea antigripală este în mod special recomandată pentru cei cu risc ridicat de a dezvolta complicații grave provocate de gripă, inclusiv femei însărcinate, copii cu vârsta între  6 luni și 5 ani, persoane cu afecțiuni cronice, persoane în vârstă și angajaţi în sistemul medical.

Acest document se adresează presei și are caracter strict informativ în ceea ce privește disponibilitatea vaccinului. Pentru utilizarea Influvac Tetra trebuie consultate recomandările oficiale.

Tag-uri Institutii: