Publicat: 29 Ianuarie, 2020 - 09:45
Share
Sublocotenentul lui Iohannis, Ciucă, a bătut palma cu portughezii

Ministerul Apărării va achiziționa, din Portugalia, 5 aeronave multirol F-16, demersurile fiind stablite în urma vizitei în acest stat a ministerului Nicolae Ciucă. Până în prezent, Armata României deține 12 avioane F-16.

 Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială în Portugalia, în perioada 26-28 ianuarie, la invitaţia omologului său, João Gomes Cranvinho, a stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Astfel, alături de cele 12 aeronave aflate deja în dotarea Armatei României, aviaţia militară va mai achiziţiona, din Portugalia, încă cinci aeronave multirol, modernizate şi adaptate la cerinţele contractuale, se arată într-un comunicat de presă.

„Această vizită completează demersurile demarate cu mai mulţi ani în urmă, când România a decis să-şi creeze o capabilitate de luptă aeriană pe platforma F-16. Este practic un demers în trei, pentru că sunt implicate cele două ţări, România-Portugalia, dar şi SUA, prin compania Lockheed Martin, care a mijlocit tot ceea ce înseamnă partea de modernizare şi actualizare a avioanelor F-16 pe care le-am achiziţionat de la Forţele Aeriene Portugheze”, a declarat ministrul Ciucă.

 

 

 

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: