26 iunie 2022

„Nabucco”, „Madama Butterfly” şi „Don Quijote”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă aşteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi, „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini şi spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, sunt propunerile noastre pentru patru seri printre acorduri muzicale şi coregrafii de poveste.

Opera Naţională Bucureşti prezintă miercuri, 16 iunie, şi vineri, 18 iunie, începând cu ora 18:30, spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti. Pentru această producţie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciaţi creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obişnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reuşit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Sâmbătă, 19 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. În România, „Madama Butterfly” a fost prezentă pe scenele bucureştene la puţin timp după premiera mondială, ceea ce dovedeşte încă o dată faptul că trupa lirică română era la curent cu toate compoziţiile noi ale vremii. Timp de zeci de ani „Madama Butterfly” a fost prezentă în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, cu distribuţii de valoare în care au excelat toate numele mari ale primei scene lirice din România. Este una dintre cele mai cunoscute opere din lume, povestea prezintă consecinţele unui devotament fără margini.

Duminică, 20 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viaţă a unui orăşel din Spania, personaje pitoreşti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuţii de excepţie.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Pentru a ne bucura în siguranţă de fiecare spectacol, reprezentaţiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măştii este obligatorie, se va respecta distanţarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentaţia, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.