Publicat: 20 Septembrie, 2018 - 14:18
Share

În proiectul național „100 de chipuri românești” prin care timp de un an de zile fotografiem cu aceeași tehnică folosită pe 1 decembrie 1918 cei mai relevanți români ai momentului, VINERI va fi invitată Nadia Comăneci. 

Vă invităm să asistați la demonstrația prin care fotograful albaiulian Radu Chindriș, cel care a recondiționat aparatele vechi de o sută de ani special pentru acest proiect, va realiza portretul fostei campioane. Cu aceeași ocazie vom descoperi împreună mesajul pe care Nadia îl lasă generațiilor următoare.

Proiectul inedit propus de agenția de comunicare „Fugașin & Partenerii” este o inițiativă privată care își propune să facă o radiografie a societății românești în încercarea de a stabili cine sunt de fapt „cei mai valoroși români în anul Centenar”. Pe pagina www.100deChipuri.ro publicul va avea ocazia să voteze personalitățile propuse, ale căror portrete au fost realizate folosind aceeași tehnică și aparate din timpul Marii Uniri 
Până în prezent au fost fotografiate deja peste 80 de personalități sportive, academicieni, oameni de afaceri, medici dar și nume mai puțin cunoscute, dar la fel de valoroase în domeniile pe care le reprezintă: Simona Halep, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Gheorghe Hagi, Helmuth Duckadam, Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei, Mihai Leu, Tudor Gheorghe, Dumitru Prunariu, Alexandru Tomescu, Nicolae Voiculeț, Răzvan Theodorescu, Emil Hurezean, Cristian Tudor Popescu, Adrian Cioroianu și mulți alții. Ședințele sunt publice și pot fi urmărite pe pagina www.facebook.com/100deChipuri.

Niciun politician nu va fi fotografiat, organizatorii considerând că aceste funcții vremelnice nu își găsesc locul în albumul de înaltă ținută ce va fi lansat pe 26 noiembrie. Pe 1 decembrie 2018 echipa proiectului va fi prezentă la Alba Iulia unde va reface cu cinci aparate diferite imaginile istorice realizate cu o sută de ani în urmă de fotograful Samoilă Mârza.

Proiectul este sprijinit de Cris-Tim în calitate de partener principal și de casa de avocatură specializată în drepturi de imagine Grecu & Asociații. Ședințele fotografice sunt publice și se desfășoară în lobby-ul hotelului Athenee Palace Hilton din București, o clădire aleasă de organizatori pentru istoria sa de 104 ani.

Vă așteptăm mâine, vineri, 21 septembrie, ora 14:00, să asistați la ședința fotografică cu Nadia Comâneci. 

Tag-uri Nume: