Publicat: 2 Martie, 2013 - 12:00

PSD nu va atribui nimănui funcția de președinte al Consiliului Național al partidului, ocupat de Adrian Năstase, până când acesta va fi liber și va putea reveni în partid sau până va decide să renunțe, a declarat, la b1 tv, premierul Victor Ponta.

„Eu am propus ca funcția lui Adrian Năstase în cadrul PSD să rămână neocupată până va dori fie să renunțe la ea sau va avea dreptul de a o reocupa. Noi îl așteptăm să revină în partid, el și Iliescu sunt părinții fondatori ai PSD. Ca un mesaj politic, am decis ca la Congresul PSD, funcția lui Adrian Năstase să rămână liberă. Am întrebat în BPN și a fost un punct de vedere mai mult decât majoritar. Nu ne dezicem de Adrian Năstase nici sentimental, nici politic”, a spus Victor Ponta, vineri, la b1 tv.

Adrian Năstase a ocupat funcția de președinte al Consiliului Național al PSD până la data hotărârii de condamnare la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.