Publicat: 10 Decembrie, 2015 - 10:09
Share

Update: La ieșire, întrebat de cazul lui Remus Truică, acesta nu a vrut să comenteze situația.

"Nu pot să comentez foarte mult. În ce perioadă s-a întâmplat? Cred că ar trebui să reflectăm cu toții la efectele legii din 2005 privind reforma în materia retrocedărilor și să vedem dacă nu cumva acel punct de plecare nu a fost cel care a determinat tot felul de demersuri, unele absolut abernate. (...) Cred că soluția, în România, nu e să alergăm după persoane, să identificăm vinovați, chiar dacă e procedura firească. Sunt lucruri mult mai grave, importante, care ar trebui să își găsească soluția. Când am scos la mezat și am creat formule prin care să reparăm niște greșeli ale trecutului, unii s-au folosit de acest lucru. Ar trebui o discuție despre soluții de fond care să împiedice aceste lucruri", a spus Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat joi dimineață la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în calitate de martor, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

"Sunt invitat ca martor. O să văd care sunt chestiunile care interesează în acest dosar, dacă pot să ajut cu ceva", a declarat Adrian Năstase, la intrarea în sediul Parchetului. 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 21 octombrie, începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea şi lipsirea de libertate a altor o mie.