Publicat: 20 Aprilie, 2013 - 11:08


"Mişcarea Populară" poate fi asemuită cu modelul păpuşilor Matrioşka, este părerea fostului premier Adrian Năstase, în opinia căruia implicarea şefului statului în această construcţie politică nu este în ordine, însă nu este necesară o nouă suspendare a acestuia din funcţie.

"Dacă vă voi da un exemplu o să spuneţi că sunt pro rus. Ar trebui să luaţi modelul de la păpuşile Matrioşka şi să vedeţi că desfaci o păpuşă, înăuntru o altă păpuşă, după aceea o altă păpuşă, până ajungi la "Mişcarea Populară", a spus Adrian Năstase, după ce a participat la Congresul PSD.
 
Potrivit lui Năstase, nu este în ordine implicarea şefului statului în "Mişcarea Populară", iar această fundaţie nu are şanse de reuşită.

"Cred că nu este în ordine, dar eu v-am plictisit vorbind de acţiunile neconstituţionale ale lui Traian Băsescu. Părerea mea este că, la acest moment, pe final de mandat, ar trebui să evităm să mai comentăm aceste chestiuni legate de proiectele pe care le sprijină. Vor avea foarte puţine şanse de realizare. Eu cred că cei care nu realizează acest lucru, nu înţeleg acest lucru nu sunt pregătiţi pentru politică", a explicat fostul premier.
 
Întrebat ce ar însemna pe plan intern şi internaţional o posibilă nouă suspendare a şefului statului, fostul prim-ministru a spus că, în opinia sa, nu este nevoie de un asemenea demers.
 
"Ca vânător, şi având şi un dosar cu cartuşe, ar trebui să vă spun că nu are rost să tragi de două ori în aceeaşi ţintă. Acum ar fi a treia oară. Până la urmă, scopul mesajului anti-Băsescu s-a realizat. El practic nu mai are autoritatea politică morală necesară pentru acţiuni de anvergură şi de aici şi nevoia pe care o disipă de a-şi construi un anumit pod către Guvernul Ponta. Dintr-un anumit punct de vedere este de înţeles şi ceea ce vrea el să facă şi ceea ce vrea să facă Guvernul", a afirmat Adrian Năstase, vineri, după prima zi a Congresului PSD.