Publicat: 4 Decembrie, 2014 - 09:51

Adrian Năstase îi sfătuieşte pe social democraţi să organizeze cât mai repede un Congres în care apele să fie limpezite. 

Alegerile au fost pierdut de către social-democraţi, iar asta nu a făcut decât să agite spiritele în interiorul PSD. S-a lăsat şi cu excluderile lui Geoană, Vanghelie sau Şova. Toata acestea au creat poli separaţi de abordare, crede Adrian Năstase. 

„Am impresia că a existat foarte multă tensiune în interiorul PSD, care a izbucnit acum. E greșit ca rufele să se spele în afară, există un anumit risc de separare, de apariție a altor formațiuni, e nev de înțelepciune. Un congres mai rapid ar trebui și ar fixa lucrurile înainte ca ele să intre într-o dezbatere mult mai intensă”, a declarat Adrian Năstase.

Nici atacul lui Sebastian Ghiţă la adresa preşedintelui de onoare Ion Iliescu nu a scăpat netaxat de Năstase. 

„Nu cred ca s-au pierdut alegerile din cauza lui Ion Iliescu. A fost foarte nefericită acestă răbufnire, ca și cea care a urmat pentru Ghiță. L-a pus pe Ponta într-o situație extrem de delicată față de majoritatea din partid”, a mai spus fostul premier.

Cât despre participarea lui Liviu Dragnea la Palatul Cotroceni de 1 Decembrie: „A fost probabil o inițiativă personală, mi-e foarte greu să comentez această decizie. Ar putea fi interpretată ca o participare normală într-un moment normal. Alții probabil au interpretat într-o altă cheie”, a mai spus Adrian Năstase.