Publicat: 16 August, 2018 - 12:03
Share

Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit miercuri, 15 august a.c., cu numeroşi români din diaspora de mobilitate, dar şi cu mulţi dintre cei care au revenit în ţară şi au deschis afaceri, cu ocazia participării la o serie de evenimente organizate în localitatea maramureşeană Borşa.

Împreună cu secretarul de stat Lilla Debelka, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, cu secretarul de stat Bogdan Tomoioagă, din cadrul Ministerului Turismului, şi cu primarul Ion Sorin Timiş, Natalia-Elena-Intotero a făcut un tur al oraşului în cadrul căruia a vizitat societăţi comerciale înfiinţate în Borşa de români care s-au întors acasă după ani buni petrecuţi la muncă peste hotare.

Afacerile deschise de borşenii reveniţi din străinătate acoperă diverse domenii, de la prelucrarea fibrei de sticlă, a pietrei, a fierului sau a lemnului, până la colectarea de fructe de pădure sau industria hotelieră.

"Fiecare român care pleacă din ţară este o pierdere pentru România, aşa că este de fiecare dată o mare bucurie când cunosc români care se întorc şi care aleg să investească acasă. Poveştile de succes ale borşenilor cu care am intrat astăzi în dialog sunt încurajatoare şi pentru alţi conaţionali care iau în calcul oportunităţile pe care le oferă România", a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.

În aceeaşi zi, demnitarul a luat parte la deschiderea Festivalului Hribilor, desfăşurat în incinta Centrului Cultural din Borşa, şi a vizitat standurile deschise în centrul oraşului cu ocazia Târgului de Produse Tradiţionale.

Tag-uri Nume: