27 septembrie 2022

Natalia-Elena INTOTERO: Ne luptăm cu virusul, oameni buni, dar există şi alte afecţiuni medicale în ţara asta

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Constatăm cu stupoare că aceiaşi oameni care au închis şcolile vor să închidă acum spitalele. Aceasta este singura lor soluţie pentru orice.

Înainte, îl respectam ca profesionist şi manager. Acum, suntem dezamăgiţi. Domnul Dr. Raed Arafat, pe care îl cunoaştem cu toţii, a anunţat la începutul acestei săptămâni o măsură aberantă: instituţiile sanitare de stat nu mai au voie să interneze sau să susţină intervenţii chirurgicale pentru 30 de zile, exepţie fiind în cazul urgenţelor sau al naşterilor. Aceasta este ultima decizie criminală a Guvernului eşuat condus de Florin Cîţu.

A urmat haosul. Românii care aveau nevoie de tratament medical intensiv sau de investigaţii medicale aprofundate nu au mai fost primiţi în spitale. Oamenii s-au speriat pe bună dreptate. S-au format cozi la Unităţile de Primiri Urgenţe din toată ţara, adevărate aglomerări de oameni cu probleme medicale – exact acei oameni care pot avea cel mai mult de suferit în lupta cu virusul COVID-19. Această decizie aberantă a pus mii de români în pericol, creând cadrul perfect pentru sute de potenţiale focare de infecţie în rândul celor mai vulnerabili dintre noi.

Ne luptăm cu virusul, oameni buni, dar există şi alte afecţiuni medicale în ţara asta. Românii mor pentru că au probleme cu inima, afecţiunile aparatului circulator fiind principala cauză de deces în România. Nu l-am văzut pe Cîţu sau pe colegii săi demişi să facă o campanie de conştientizare sau de prevenţie pentru bolanvii de inimă. Totodată, să vă reamintesc că 88% dintre bolnavii de cancer care erau trataţi în sistemul public din România în 2019 au murit între timp? Aproximativ 45 mii de români pierd anual lupta cu tumorile. Acestea sunt statisticile care ar trebui să ne intereseze, dincolo de pandemie.

Încă nu e prea târziu. Parlamentul României trebuie convocat de urgenţă de Ludovic Orban şi Anca Dragu, iar măsura de închidere a spitalelor trebuie anulată şi trimisă acolo unde îi este locul, alături de Guvernul picat. Privind la realizările sale din trecut, nu pot să nu întreb: Ce s-a întâmplat? Domnule Raed Arafat, de ce v-aţi schimbat?

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara