Publicat: 27 Aprilie, 2018 - 09:47
Share

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat astăzi la cea de a a XXVII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), care are loc în perioada 25-27 aprilie a.c.

La reuniune au fost prezenţi primari de oraşe din întreaga ţară, reprezentanţi ai autorităţilor centrale, membri ai agenţiilor guvernamentale, parlamentari români, precum şi o delegaţie a primarilor din Republica Moldova.

Ministrul Intotero a încurajat dezvoltarea de acţiuni de înfrăţire între judeţe din România şi regiuni din ţări în care se găsesc comunităţi româneşti semnificative. În acest sens, demnitarul a prezentat campania naţională "Centenar prin Înfrăţiri", un proiect-pilot al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), lansând către toţi primarii invitaţia de participare la iniţiativă şi subliniind impactul pozitiv al demersurilor de această natură atât din punct de vedere cultural, cât şi socio-economic.

Un alt punct de interes l-a reprezentat campania naţională "Informare acasă! Siguranţă în lume!" iniţiată de MRP în 2017 şi care continuă în 2018, urmând să fie extinsă la nivelul întregii ţării, în două etape: mai-iunie, având ca grup ţintă tinerii, respectiv septembrie-august, etapă destinată persoanelor adulte.

"Ne dorim o colaborare strânsă cu reprezentanţii autorităţilor locale, care sunt cel mai aproape de cetăţenii noştri şi care îi pot ghida şi sprijini îndeaproape în momentele în care aceştia decid să plece în străinătate. La nivelul ministerului ne propunem să demarăm aceste campanii cu susţinerea primăriilor, a consiliilor locale şi a organizaţiilor reprezentantive, astfel încât să reuşim să ne informăm cetăţenii şi să ne asigurăm că au parte de toate instrumentele pentru a face faţă multitudinii de contexte sociale, culturale, economice din exterior. Viitorul lor ne preocupă, aşa că depunem toate deligilenţele pentru a ne asigura că impactul eforturilor comune este semnificativ. Totodată, sperăm ca prin această colaborare să mobilizăm forţa de muncă să revină acasă, unde românii pot găsi oportunităţi atractive despre care nu ştiau că există", a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni.

În cadrul evenimentului, Natalia-Elena Intotero a primit o diplomă de excelenţă. în semn de apreciere pentru demersurile întreprinse în vederea promovării identităţii româneşti şi a sprijinirii românilor de pretutindeni.
 

Tag-uri Nume: