7 iulie 2022

Natalia-Elena Intotero: România, umilită de propria conducere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La începutul acestei săptămâni, la summitul de la Kiev intitulat „Platforma Crimeea”, de faţă cu zeci de şefi de stat, reprezentanţi guvernamentali şi oficiali ai Uniunii Europene, preşedintele Ungariei a spus că România a anexat Transilvania abuziv. A comparat întregirea poporului român, din urmă cu un secol, cu anexarea Crimeei de către Rusia, din 2014.

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Bogdan Aurescu, care au reprezentat România la acest eveniment, au tăcut şi au ascultat. Au luat poziţia ghiocelului, cum se spune la noi, în momentul în care reprezentantul Ungariei a atacat deschis statul român. Nu au reacţionat nicicum, nu au comentat discursul respectiv nici la faţa locului, nu au declarat nimic ulterior. Aceştia sunt liderii dreptei care conduc acum ţara.

Astăzi, mai mult ca niciodată, mă simt umilită. Nu de Viktor Orban sau de preşedintele Ungariei, că ne-am obişnuit cu fanteziile lor, ci din cauza laşităţii guvernanţilor români. Din păcate, România a ajuns să fie guvernată de oameni care nu ştiu ce înseamnă să fii patriot şi nu au nici coloană vertebrală. Economia este coordonată de un premier care nu ştie cât costă o pâine şi de un ministru al Finanţelor care nu ştie cât este salariul minim pe care românii îl primesc în mână. Nici măcar marele Caragiale nu şi-ar fi imaginat aşa o schiţă.

Acest guvern incompetent, care nu este în stare să îşi apere nici măcar la nivel declarativ poporul, trebuie să plece urgent. Demisia!

Deputat PSD
Natalia-Elena Intotero