Publicat: 18 Decembrie, 2018 - 13:53
Share

Consulatul General al României în Dubai a găzduit întâlnirea ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu reprezentanţii mediului asociativ al românilor din Emiratele Arabe Unite.

Românii participanţi la întâlnire au fost interesaţi de oportunităţile de finanţare oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, precum şi de demersurile pentru recunoaşterea în E.A.U. a diplomelor de studii obţinute în România. La rândul său, ministrul Natalia-Elena Intotero a evocat disponibilitatea oficialilor emiratezi de a colabora cu asociaţia românilor, disponibilitate exprimată în cadrul întrevederilor oficiale pe care demnitarul le-a avut în cursul zilei de luni, 17 decembrie a.c.

"Mediul asociativ românesc din E.A.U. este la început de drum, dar am cunoscut oameni deosebiţi, pregătiţi şi dornici să se implice, să promoveze cultura şi tradiţiile româneşti. Totodată, prin intermediul asociaţiilor şi al organizaţiilor pe care le formează, conaţionalii noştri de pretutindeni pot fi mai bine reprezentanţi în relaţia cu autorităţile. Îi încurajez, aşadar, pe românii din Emirate să depună proiecte pentru a beneficia de finanţările nerambursabile oferite de MRP şi îmi doresc să avem o linie de dialog permanentă, pentru că împreună putem realiza proiecte frumoase pentru românii de aici", a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.

Suporturile de curs şi dotarea cu cărţi în limba română sunt, de asemenea, resurse pe care MRP le pune la dispoziţia comunităţilor româneşti, ministrul subliniind, în cadrul întrevederii, că educaţia reprezintă o componentă importantă în proiectele destinate românilor de pretutindeni. Totodată, Natalia-Elena Intotero i-a încurajat pe reprezentanţii asociaţiei să facă demersuri pentru ca un grup de copii de origine română din E.A.U. să participe la ediţia 2019 a taberelor "ARC".

Discuţiile au vizat şi unul dintre proiectele importate ale comunităţii, Festivalul de Film Românesc la Dubai, ajuns la a treia ediţie, ministrul propunându-le celor prezenţi acordarea de consultanţă din partea MRP atât pe linie de finanţare, cât şi prin punerea în contact cu ONG-uri româneşti din alte state care derulează proiecte similare.

Date estimative arată că în Emiratele Arabe Unite se află aproximativ 10.000 de cetăţeni români, dintre care cei mai mulţi, aproximativ 7.500 de persoane, se află în Dubai.

http://www.mprp.gov.ro/web/intalnirea-ministrului-natalia-elena-intotero...

 

Tag-uri Nume: