Publicat: 30 Iulie, 2012 - 10:23
Share
Larisa Iordache a fost marea surpriză a concursului de ieri

Fetele noastre din echipa naţională a României la gimnastică artistică calificate în finala pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra, au terminat ziua competiţională de Duminică, 29 Iulie în urma echipelor SUA , RUSIA şi CHINA. Concursul de la gimnastica artistică a contat şi în lupta pe aparate a fetelor din echipa Naţională de gimnastică artistică a României.

Larisa Iordache s-a recuperat in ultima clipa in urma unei accidentari la calcai.

Astfel, in urma notelor obinute de Nationala feminina a Romaniei la gimnastica, Catalina Ponor si Diana Bulimar s-au calificat in finala la barna de la gimnastica, Sandra Izbasa si Catalina Ponor in finala de la sol si Sandra Izbasa in finala de la sarituri. In finala de individual compus de la Jocurile Olimpice disputate la Londra 2012 Romania va fi reprezentata de catre Sandra Izbasa si Larisa Iordache.

Concursul de gimnastica artistica de la Londra 2012 este compus din patru faze: calificari, finala pe echipe, individual compus si individual pe aparate. Toate gimnastele concureaza in calificari, urmand ca doar 8 echipe sa mearga in finala pe echipe, unde doar 3 gimnaste vor participa la fiecare aparat. Cele mai bune 24 de gimnaste vor participa la individual compus, unde sportivele vor concura la toate aparatele. Punctajul gimnastelor se acorda in functie de dificultate si de corectitudinea executiei.