16 octombrie 2021

Navă expres Tulcea-Sulina pentru turiştii care vor să ajungă în Deltă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compania Navrom Delta SA din Tulcea pune la dispoziţia turiştilor, începând de marţi, 1 iunie, o navă expres Tulcea-Sulina dedicată persoanelor din alte judeţe care vor să ajungă mai repede în localităţile izolate ale Rezervaţiei, a declarat directorul Nicolae Chichi.

Nava va pleca în fiecare zi din Portul Tulcea, la ora 10.00, se va opri doar la Crişan, localitate de pe braţul Sulina al Dunării, iar, în aceeaşi zi, din oraşul Sulina, destinaţia finală, vasul va pleca la ora 13.30 spre Tulcea, în contextul în care în momentul de faţă navele care ajung la Sulina pleacă abia a doua zi dimineaţa spre Tulcea.

„Noi am încercat să armonizăm această cursă cu orarul curselor rutiere şi trenurilor CFR, iar plecarea din Sulina vine în sprijinul turiştilor care trebuie să părăsească unităţile de cazare până la mijlocul zilei. Avem deja rezervări online pentru această cursă, în contextul în care rezervarea online oferă şi o reducere de 10% a preţului unei călătorii”, a menţionat directorul Chichi.

El a mai spus că drumul până la Sulina durează două ore şi jumătate, în contextul în care nava clasică parcurge aceeaşi distanţă într-un timp cu aproape o oră mai mare.

Preţul unui bilet pe această cursă este de 46 de lei, similar cu cel plătit pe o cursă clasică, iar cursa va funcţiona până la mijlocul lunii septembrie.

Introducerea acestei curse este prevăzută în contractul cadru încheiat de societate cu Ministerul Transporturilor.

Compania Navrom Delta SA este singura societate de transport mărfuri şi călători care efectuează curse regulate pe Dunăre cu avizul instituţiilor statului român.