Publicat: 12 Februarie, 2019 - 10:57

Spectacolul Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, NAVIGATORUL de Conor McPherson, traducerea Bogdan Budeş, regia Cristi Juncu, este programat sâmbătă 16 februarie 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare. Scenografia este semnată de Cosmin ARDELEANU, iar din echipa artistică a spectacolului face parte şi coregraful Attila Bordas, acesta semnând mişcarea scenică.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Theo MARTON, Nicu MIHOC, Dan RĂDULESCU, Costin GAVAZĂ, Richard BALINT şi Ale ŢIFREA. Din echipa spectacolului mai fac parte Teodora CRĂCIUN şi Laura MOLDOVAN.

Navigatorul este o piesă scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acţiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James "Sharky" Harkin, un alcoolic care locuieşte cu fratele său orb şi în vârstă - Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură în perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi ţină piept irascibilului Richard, dar şi propriei conştiinţe care îl bântuie. Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony şi Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă.

Cristi Juncu este un regizor cunoscut publicului târgumureşean pentru spectacolele realizate în ultimii ani, ŞCOALA NEVESTELOR şi DINTE PENTRU DINTE, spectacole ce se joacă şi astăzi cu sălile pline.