29 septembrie 2022

Ne-a părăsit César „Pupy” Pedroso, personaj emblematic al  muzicii populare cubaneze

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Cu orchestra sa, Pupy y Los que Son Son, a cântat pe scene internaționale renumite și a făcut să danseze mii de cubanezi, dar și străini, timp de decenii.
Cel mai recent material al său discografic a fost lansat în 2021 sub numele de Re-percusión și a inclus 11 melodii proprii.
Nimeni în Cuba nu-l va uita pe marele compozitor și pianist popular din Caraibe, César Pedroso, cunoscut sub numele de Pupy.
Potrivit entității, și directorul orchestrei Pupy y Los que Son Son, și fondator, împreună cu Juan Formell, al Los Van Van, Pupy a murit în țara natală, la vârsta de 75 de ani.
De menționat că apropiații artistului au subliniat că compozitorul a fost operat de urgență la Spitalul Cardiovascular din Havana în urmă cu ceva timp, din cauza unei stări urgente, de atunci starea lui era delicată și, deși și-a revenit în urma intervenției, el încă avea nevoie de o anumită îngrijire…
A compus aproape 200 de cântece, iar piesele sale au fost interpretate de personalități importante ale muzicii mondiale precum Gilberto Santa Rosa, José Alberto „El canario”, cu care a întreținut legături strânse profesionale și de prietenie.
„Muzica cubaneză este din nou în doliu, un alt dintre marii maeștri cubanezi, Cesar Pedroso (Pupy), ne-a lăsat, condoleanțe familiei și prietenilor săi, mulțumiri pentru munca și învățăturile sale și Dumnezeu să-l aibă într-un loc frumos alături de toți marii care au plecat în veșnicie”, a spus directorul și muzicianul orchestrei Habana de Primera, Alexander Abreu.
En paz descanse el Pupy!
A consemnat Ciprian Pop