Publicat: 12 Ianuarie, 2016 - 18:30
Share

Directorul general al companiei IAR Ghimbav, Neculai Banea, a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei, potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloș, publicate, marți, in Monitorul Oficial.

Producatorul de elicoptere IAR Ghimbav este o companie la care actionar majoritar este statul chiar prin Ministerul Economiei, cu o participatie de 64,89%.

Neculai Banea a absolvit Facultatea de Electrotehnica din Iasi si si-a inceput cariera la IAR Ghimbav in 1978 unde a detinut mai multe functii. In 1989 a fost director general al Aerostar SA, iar in 1990 a ajuns director general al IAR Ghimbav pana in 2002. In perioada 2004-2007 a fost director general al S.C. Constructii Aeronautice S.A, dupa care a revenit la conducerea IAR Ghimbav in 2007.

Anul 2016 a adus alte cinci nume noi în ministerele Cabinetului Dacian Cioloş. Printre acestea se numără managerul unei companii private, doi specialişti de la Bruxelles, dar şi un fost secretar de stat din guvernarea USL.

Florin Moţiu va fi numit în subordinea ministrului Justiţiei Raluca Prună. El a mai ocupat aceeaşi funcţie şi în timpul guvernării USL. În 2013, a făcut parte din Comisia Naţională pentru compensarea Imobilelor, funcţie care i-a atras şi calitatea de pârât într-un dosar civil.