Publicat: 31 Martie, 2012 - 13:28
Share

Preşedintele UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, apreciază că anumite ''dificultăţile ideologice'' şi politice dintre progresişti şi democrat-liberali au dus la amânarea încheierii acordului de colaborare între cele două partide.

''Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL şi anume dificultăţi ideologice - UNPR este un  partid de centru - stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile sale a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici. Sunt dificultăţi politice: negocierile cu PDL. În discuţiile pe care le-am avut în calitatea de şef al unei delegaţii a UNPR cu reprezentanţii PDL (Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, Anca Boagiu şi alţi lideri importanţi ai acestui partid) noi am condiţionat încheierea unor acorduri de colaborare de îndeplinirea a trei condiţii importante: revenirea salariilor personalului din administraţia publică la nivelul celor avute înainte de tăierea acestora cu 25%, aprobarea legii de impozitare a averilor foarte mari, care poate aduce bani pentru pensii şi salarii, existenţa disponibilităţii încheierii unor asemenea acorduri între organizaţiile judeţene ale celor două partide'', declară preşedintele UNPR Bucureşti într-un comunicat.

''Salariile foarte mici ale personalului din administraţia publică, în special cea locală, care încep de la 500 -600 de lei, au afectat în ultima perioadă calitatea serviciilor pe care aceste instituţii le prestează către populaţie. Mulţi lideri ai PDL nu sunt de acord cu impozitarea averilor foarte mari, prin care s-ar putea realiza un proiect sustenabil şi decent al pensiilor şi salariilor.Sunt, pe de altă parte, schimbări repetate de poziţionare a PDL în ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti. Suntem deschişi dialogului politic. Facem însă precizarea că UNPR este un  partid bine organizat în Bucureşti şi are forţa necesară să obţină un  rezultat bun în alegerile locale'', susține Neculai Onţanu.

Semnarea Protocolului de alianţă electorală pe Bucureşti care urma să fie parafat sâmbătă, a fost amânată până la o dată care va fi anunţată în prealabil.