27 septembrie 2022

Nedescifrata făcătură din 10 august

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De ce 10 august revine cu atîta insistență? Este ca un șlagăr politic fredonat în plină vară din lipsă de subiecte. Liberalii și cîrtitorii de useriști secați de idei o țin langa și încearcă să facă din evenimentele din 10 august un soi de dosar bun de tocat în campania electorală. Un fel de dosar de dat la moacă, probabil pregătit a fi rostogolit pînă în 2024. Cică au fost violențe peste măsură și ele nu au fost judecate de o justiție nepăsătoare sau manipulată.

Vai, vai, vai, ce nedreptate și ce șmecherie!

Păi, n-a avut loc condamnarea celor care care au lovit-o pe tînăra polițistă? N-au fost sancționați jandarmii care au decis acțiunile împotriva demonstranților? Dacă facem comparație cu alte intervenții violente ale forțelor de ordine din alte țări (Franța, Germania, SUA), nu văd ce măsuri ar mai trebui luate. Cine a avut totuși de suferit are calea justiției și acolo se stabilește adevărul și paguba, nu în televiziuni și nu pe site-urile subordonate. Și nici în declarațiile politice fonfăite!

Cine mai trebuia condamnat? Liviu Dragnea într-un dosar care să se întindă pe următorii 50 de ani pînă se va putea descoperi cine a aruncat pe cîmp geamantanul cu documente de la Teldrum? Și tot PSD-ul pînă la dispariție și pînă cînd toți alegătorii săi o vor vota pe Monica Macovei și pe Cristian Ghinea, pe Drulă, pe Vlad Voiculescu și pe ceilalți? Asta par a zice scopiții intelectual de la USR, trompetele lor și liberalii fericiți că au găsit un subiect cu care să le dea la moacă mălăeților lui Marcel Ciolacu. Să moară PSD-ul și să se întoarcă ei la putere, să împartă contractele de autostrăzi, de trenuri electrice și cu hidrogen, să contracteze ei gazul lichefiat de la americani și să mai cumpărăm rachete și avioane F 35 și să-l pună șef la DNA pe Prună cel Mic care să-i aresteze pe toți care cîrîie la USR, la SRI și la foștii generali din epoca de teroare.

Este intervenția jandarmilor o problemă națională nerezolvată? După mintea USR-iștilor, da! Ar ține de esența democrației. Așa pricep ei și liberalii. Să-i radem pe toți cei care ne încurcă!

Susținătorii au luat-o pe coajă la un eveniment pe care l-au dorit, l-au hrănit și, în parte, organizat. Nu întărîta Rareș Bogdan mulțimea din studioul Realitatea TV? Cîți din partidele de intelligence au susținut evenimentele din Piața Victoriei? Mulți! Chiar foarte mulți! Tot după mintea acestora, organizarea manifestației în 10 august ca și mobilizarea diasporenilor, întărîtarea lor pentru răsturnarea guvernului și declanșarea alegerilor anticipate nu contează? Au fost doar niște glume mai tari făcute de niște puțoi politici? Dar întîlnirile lui Sebastian Burduja prin Anglia pentru mobilizarea diasporenilor și cu promisiuni de posturi în cazul în care cade guvernul Dăncilă? Avea un plan sau vorbea fără el?

Fără cercetarea serioasă a celor implicați în pregătirea acestei demonstrații care a vizat răsturnarea guvernului, nu văd ce rost are tot tărăboiul reluat în fiecare an.

Încă mi se pare că 10 august 2018 se potrivește la celebra zicală românească: „Cine strigă ăla e!“