Publicat: 20 Octombrie, 2020 - 11:47
Share

Nedumeririle sunt multe si pentru multi care au curiozitatea să si citeasca ori sa asculte sunt de neexplicat logic. Oricit ai vrea sa fii logic, nu ai cum sa inţelegi.

1. Cum se explica faptul ca dintre mai marii planetei sau ai diverselor organizaţii mondiale (era sa zic mondialiste), nu se prea  imbolnavesc ? Nici Merkel, nici Macron sau Conte, nici şeful de la OMS, nici Codruta noastra (probabil cind aude de ea virusul o ia la fuga), nici doamna Lagarde, etc,.etc. nu par a avea nimic, chiar daca unii s-au maimutarit cu facutul testelor, ca vezi doamne... Pe ei virusul ii ştie şi are ordin sa-i ocoleasca ? La fel, se pare, şi pe ai noştrii.

2. Cum se explica faptul ca virusul işi intareşte activitatea cam la comanda, nu ştiu daca prin toata lumea, dar sigur prin toata Europa şi USA. Totuşi dl Trump pare a demonstra ca te poti vindeca relativ repede şi chiar fara vaccinul pe care nici macar nu au cum îl descoperi. Cum se face ca deodata il apuca pe el, pe virus, sa se agite cind nu te aştepti ? Nu s-a agitat asta vară. cînd cei mai multi erau in vacanta, cind erau tot felul de adunari care incalcau "legile" comandamentului de lupta cu pandemia care exista prin toate tarile şi nici pe la diverse alte ocazii. Cum nu se imbolnavesc domnii parlamentari de la Bruxelles ? In schimb, crescu numarul de infectari cind sa inceapa şcoala (da-o dracului ca nu ne trebuie, mai proşti mai uşor de condus!), iar noi totuşi ne pregatim de alegeri deşi raportarile dovedesc creştere de bolnavi. Totuşi somitatile noastre care ne dau lectii de citeva luni, se pot hotari daca suntem in valul 1 sau 2 ?

3. La ce numar al populatiei se fac la noi raportarile. Am vazut cum s-au contrazis la Bucureşti, dar in restul tarii ? Nimeni nu pare sa ştie nimic sigur Cit despre anunţuri, de ce sunt pe jumatate: nr. de infectati (pozitivi) din care multi pot fi fals pozitiv sau negativ, dar nimeni nu da numarul celor cu simtome uşoare, celor cu forme mai serioase şi celor din ATI. Cit priveşte ultima categorie, au nevoie de ATI din cauza virusului sau din cauza multiplelor patologii, unele netratate de luni de zile, aşa cum ar avea şi in urma unei gripe obişnuite ?

4- Ne hotarim asupra Remdesivirului ? Ajuta sau nu ? Se pare ca pe majoritatea îi ajuta, ungurii il vor produce rapid, la noi unii spun ca e bun şi ar trebui sa-l producem rapid, altii sustin ca nu e mare lucru şi putem sa uitam.. Dar nu te lamureşte nimeni, despre atîtea alte lucruri pe care le pretind. Dar nici noi nu cerem, aşa ca ramînem cu ... nedumeriri de pandemie.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: