Publicat: 9 Noiembrie, 2018 - 13:42

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene din Slovenia, Dobran Bozic

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut joi, 8 noiembrie 2018, o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Diplomaţie Publică şi Economică din Slovenia, Dobran Bozic, aflat în vizită la Bucureşti.

Ministrul delegat a prezentat stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, cei doi oficiali exprimându-şi, în context, dorinţa de consolidare a cooperării în plan european.

De asemenea, a fost reiterat angajamentul României privind participarea activă la eforturile de revigorare a proiectului european, bazat pe obiective consensuale şi principii împărtăşite de toate statele membre şi instituţiile europene.

Interlocutorii au subliniat, totodată, importanţa cooperării regionale, cu accent pe Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi oportunităţile de consolidare a colaborării şi schimbului de experienţă pe această dimensiune, în contextul în care ţara noastră exercită Preşedinţia strategiei macroregionale în perioada 1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2019.

"Exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a Preşedinţiei Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării este o bună ocazie pentru a întări dialogul cu Slovenia, pornind de la similitudinea viziunilor noastre pe numeroase dosare importante ale Uniunii Europene", a subliniat Victor Negrescu.

 

Tag-uri Nume: