Publicat: 8 Iunie, 2013 - 13:47
Share
Potrivit autorităţilor, Mandela se află într-o stare "îngrijorătoare, dar stabilă"
 
 
 
Fostul lider sud-african Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a fost internat de urgenţă în spital, a anunţat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Africii de Sud, citat de BBC.
Potrivit autorităţilor, Nelson Mandela se află într-o stare "îngrijorătoare, dar stabilă", situaţia fiind "serioasă, de această dată".
Nelson Mandela, eroul anti-apartheid și primul președinte de culoare al Africii de Sud, a fost dus la spital pentru o infecție pulmonară recurentă. Apropiaţii liderului sunt încrezători însă cu privire la starea sa de sănătate. 
Mandela a renuntat la functia de presedinte în 1999 și nu a mai fost activ pe plan politic de peste un deceniu. Madiba are probleme pulmonare după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoza în timpul detenției. El a petrecut 27 de ani pe Insula Robben și în alte penitenciare pentru încercările de a da jos guvernul. Fostul lider sud-african a fost internat în spital în repetate rânduri în ultimele luni din cauza afecțiunii pulmonare.
Nelson Mandela a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993. A fost ales primul președinte de culoare al țării in 1994 și s-a retras după un mandat, în 1999.