Publicat: 10 Iunie, 2012 - 11:49
Share

Amos News atrage atenția asupra următoarelor nereguli care au fost sesizate în cadrul  alegerilor locale , de Duminică, 10 Iunie:

S-au înregistrat 534 de incidente până la ora 13.00. Votarea se va încheia Duminică, la ora 21.00. Peste 32 de mii de poliţişti asigură ordinea şi protecţia secţiilor de vot.

Urnă sigilată în Sectorul 1 
-La Secția de votare 104, de la Școala Sfinții Voievozi, strada Atelierului din Sectorul 1, observatorul Miscarii Europene a sesizat ca la orele 6,20-6,30, urna de vot a fost sigilată.

Observatorul Mișcării Europene a atentionat președintele de secție despre aceasta contravenție, însă raspunsul acestuia a fost “Le-am pregatit eu, de aseară.”

Avocații Miscarii Europene  se vor adresa președintelui Biroului electoral de circumscripție.

Conform legii electorale, urna trebuie sa fie desigilată, la momentul în care este adusă în secția de votare, pentru că întreaga comisie și observatorii să fie siguri ca nu sunt buletine de vot intoduse deja in urna.

Persoană reţinută pentru că intenţiona să voteze cu 14 cărţi de identitate
PDL Galaţi transmite Duminică printr-un comunicat de presă că în municipiul Tecuci a fost reţinută o persoană deoarece avea asupra sa 14 cărţi de identitate şi ea urma să primească bani pentru votul exercitat în favoarea USL.

Buletine de vot gata ştampilate! O secţie de votare, închisă la Cluj-Napoca
Procesul de votare a fost suspendat la secţia numărul 11, situată la Grădinița Căsuța Poveștilor, de pe strada Grigore Alexandrescu, cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca. Au fost găsite buletine gata votate.

Contestație UNPS, Sectorul 5 
"Constatăm că la Gr.205, Cal.Ferentari, nr.2, secțiile de votare 883, 884, 885, 886, 887 nu se pune tuș în tușierele din cabinele de vot și în consecință nu se evidențiază ștampila “VOTAT” (este zona unde candidatul USL Marian Vanghelie, a obținut la alegerile anterioare cele mai puține voturi)", se arată într-un comunicat UNPR.

Ponta: Am fost informat asupra unor incidente extrem de grave în Dâmboviţa. Rog autorităţile să ia măsuri imediat
Premierul Ponta a anunţat că a fost informat despre incidente extrem de grave din Dâmboviţa, unde ar fi fost devastate sedii de partid şi incendiate case de candidaţi, şi a cerut inclusiv poliţiei să dispună măsuri,ministrul de Interne spunându-i însă că problemele au fost familiale şi nu electorale. "Am fost informat asupra unor incidente extrem de grave de azi noapte la Dâmboviţa şi îi rog pe reprezentanţii prefecturii şi pe cei ai poliţiei să ia măsuri imediat. Este un judeţ în care am constatat eu însumi că legea României este pe locul doi, după legea locală, şi vă rog să luaţi măsuri. Înţeleg că azi noapte s-au devastat sedii de partid, s-au incendiat case de candidaţi, vă rog să readuceţi rapid legea şi în judeţul Dâmboviţa", a spus Ponta, în videoconferinţa susţinută, sâmbătă, cu prefecţii.