Publicat: 30 Iulie, 2012 - 08:09
Share

PSD a întocmit o listă cu neregulile de la vot. Prezentăm lista:

 Arad:
• Mai multe persoane în vârstă au fost sunate pe telefonul fix de către persoane care se recomandau de la „centrul de votare”. Dacă oamenii spuneau că vor să meargă la vot, li se spunea că au fost notaţi şi că nu mai este nevoie să voteze.
• La secţia 258, Tisa Nouă, reprezentanta PDL îi notează pe cei care participă la vot. A fost sesizată Poliţia.
• În comuna Vărădia de Mureş, satul Baia, preotul încearcă să îi intimideze pe săteni pentru a-i determina să nu meargă la vot.
• La Semlac, primarul din localitate a ameninţat mai mulţi cetăţeni că, dacă merg la vot, le taie ajutorul social.
• În comuna Secusigiu, Satul Mare, preotul le-a cerut localnicilor să nu se prezinte la vot.

Dolj:

• Primarii comunelor Izvoare (Fulgu Virgil), Gogoşu (Băragan Janin Cristian), Botoşeşti Paia (Moraru Ion) şi Daneţi (Spiridon Constantin) opresc cetăţenii localităţilor menționate să meargă la vot, îndemnându-i să rămână acasă sau chiar ameninţându-i, în speranţa că nu se va depăşi pragul electoral pentru ca referendumul să fie validat.

Dâmbovița:

• Pe raza localităţii Dragodana, sat Burduca, numiţii Petre Marin – inginer la RoPmsilva (fost director) şi Dumitru Gheorghe (consilier local PDL) solicită alegătorilor, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare.
• În localitatea Finta, la secţia de votare nr. 247 Bechineşti, numitul Becheanu Marin (consilier local PDL) notează alegătorii care vin la vot şi le solicită, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţeanii care vor să se prezinte la secţiile de votare. Totodată, comunică primarului PDL al localităţii numele persoanelor care îşi exercită dreptul de vot, în acelaşi scop al intimidării.
• La Glodeni, primarul localităţii, Petre Dinu, însoţit de numiţii Deftu Ion, Vasile Gheorghe, Anghelescu Mihai şi Pârvu Gheorghe, le solicită alegătorilor, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului şi să se întoarcă la domiciliu, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare.
•  Pe raza localităţii Mogoşani, numiţii Amuzescu Ştefan (viceprimar) şi Chiţu Aurel (consilier local PDL) solicită alegătorilor, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare.
• În localitatea Odobeşti, viceprimarul Vlad Ion, utilizând auto marca Logan nr. B-89-SRH, notează pe un carneţel alegătorii care vin la vot şi le solicită, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare. Soferul Primăriei, Carnaru Dorian, şi numitul Radu Daniel, membru PDL, notează pe un carneţel alegătorii care vin la vot şi le solicită, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare.
• La Petreşti, primarul localităţii, Andrei Lucian, însoţit de numiţii Surdu Alexandru şi Surdu Neluţă, a strâns cărţile de identitate ale mai multor persoane sub pretextul acordării ajutorului social, împiedicându-le astfel să-şi exercite dreptul de vot.
• Pe raza localităţii Răcari, utilizând auto Dacia cu nr. DB-05-ACM proprietatea numitului Achim, o persoană notează alegătorii care vin la vot şi le solicită, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la urne. Lângă liceul din localitate, numiţii Achim Ion, Cazacu Ana, Craiciu Elena (consilier local PDL), Glonţ Mihaela (consilier local PDL), Grigorescu Traian notează alegătorii care vin la vot şi le solicită, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare. Totodată, pe raza satului Ghimpaţi, primarul oraşului Răcari, Caraveţeanu Marius, solicită alegătorilor, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la urne.
• În localitatea Şelaru, primarul Duţică Florian solicită alegătorilor, prin ameninţare, să nu voteze în cadrul referendumului, intimidând cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare.
• Pe raza localităţii Târgovişte, în microraionul nr. 9, zona secţiilor de votare nr. 47 şi nr. 48 (Şcoala nr. 8), numitul Vişinescu oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze în cadrul referendumului.
• În localitatea Vârfuri, primarul PDL al unităţii administrativ-teritoriale intimidează cetăţenii care vor să se prezinte la secţiile de votare, inclusiv ameninţându-i că va proceda la sistarea ajutoarelor sociale de care beneficiază în prezent.