Publicat: 24 Martie, 2020 - 10:50
Share

În contextul situaţiei în care ne aflăm, Uniunea Naţională a Studenţilor din România solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Guvernului României o mai bună comunicare a planurilor pentru studenţi şi evitarea răspândirii de temeri în rândul populaţiei, arătându-ne îngrijoraţi de atitudinea vice prim-ministrului Raluca Turcan. Nu putem accepta ca acest reprezentant al Guvernului să fie de fapt un reprezentant al incertitudinii în momente de criză din partea demnitarilor acestei ţări.

Suntem de părere că domeniul educaţiei nu stă în aria de expertiză a doamnei Raluca Turcan iar scenariile guvernului trebuie să rămână interne doar decizia finală, consultată cu experţi din domeniul respectiv, trebuind să fie dată publicului. În acelaşi timp cerem expres sprijinirea cursurilor online şi comunicarea mai uşoară dintre profesori şi studenţi, în contextul crizei mondiale generate de virusul COVID - 19 (Coronavirus).

"În contextul în care de la începutul crizei create de virusul COVID-19 am încercat prin intermediul tuturor canalelor de comunicare să calmăm şi să îndemnăm studenţii să participe activ la cursuri cu gândul că vor termina cu bine anul acesta universitar, nu putem accepta ca viceprim-ministrul, care nu are în expertiza sa educaţia, să vină cu speculaţii nefondate şi fără să se consulte cu doamna Monica Anisie. Ne arătăm îngrijoraţi de asemenea declaraţii şi totodată ne bucurăm de explicaţiile date de doamna Ministru a Educaţiei şi Cercetării şi aşteptăm explicaţiile doamnei Turcan" Vlad Dediu - preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România, păstrând un dialog calm şi constructiv cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării alături de structurile adiacente, cere implementarea la nivelul tuturor universităţilor a platformelor, implementare care până acum s-a dovedit relativ greoaie şi la care unii profesori sau studenţi au fost reticenţi fie din comoditate, fie din lipsa unei folosiri anterioare de lungă durată a acestora. De asemenea, conturăm faptul că existenţa unor platforme performante şi intuitive reprezintă o nevoie vitală în contextul actual şi nu doar o indeplinire a unui standard de calitate în învăţământul superior.
Dorim să amintim ultima ediţie a evenimentului nostru CNSR (Consiliul Naţional al Studenţilor Reprezentanţi), scopul acestui eveniment fiind căutarea unor soluţii clare pentru viitorul studenţilor.

Printre soluţiile aduse precizăm digitalizarea învăţământului superior şi crearea de platforme online pentru a facilita comunicarea între student şi profesor, dar şi un mecanism de predare modern.

Propunem un program guvernamental de ajutoare sociale pentru elevii şi studenţii din mediile defavorizate în vederea achiziţionării de laptopuri şi abonamente de internet precum şi oferirea de sprijin universităţilor pentru implementarea sau îmbunătăţirea platformelor online. Considerăm că vremurile moderne în care trăim necesită soluţii la fel de moderne pentru a evita efectele pandemiei.

 

Tag-uri Nume: