8 august 2022

Nici Rusia nu este exclusă de la proiectul codului QR al pașaportului vaccinal

cod QR
Distribuie pe rețelele tale sociale:
La sfârșitul lunii noiembrie, guvernul rus a prezentat două proiecte de lege privind generalizarea codurilor QR, în special în transport. De punctat este faptul că aceste coduri există deja de facto, fără niciun temei legal, în toate teritoriile federale ale Rusiei.
Asistența medicală, în Rusia, este responsabilitatea organismelor regionale și locale, care au eșuat în încercarea lor de a vaccina voluntar populația. Până în prezent, declarațiile guvernului federal s-au opus vaccinării obligatorii, însă lucrurile, de fapt, se desfășoară diferit.
Trucul a fost să folosești transportul, care este responsabilitatea guvernului central, care necesită pașaportul de vaccinare pentru a călători, aspect din care nu putem să percepem decât o ipocrizie fara margini a guvernului central de la Moscova.
Proiectele de lege prezentate Parlamentului nu sunt altceva decât vaccinare obligatorie, pe lângă supravegherea generalizată a populației. Nu au sprijinul multora dintre cercurile medicale sau al populației.
Când președintele Dumei (Parlamentul rus) a deschis o dezbatere despre asta pe contul său de Telegram și a cerut păreri, au fost aproape 720.000 de comentarii, aproape toate negative. Guvernul nu se aștepta la o asemenea respingere generală.
Reacția a fost atât de agresivă, încât unii au cerut chiar poliției să controleze criticii pentru „extremism” și pentru „răspândirea de știri false”.
Dezbaterea a stârnit  un nou val de nemulțumire populară.
Pașapoartele pentru vaccin sunt susținute de mai puțin de 20 la sută din populație, potrivit sondajelor. Medicii tocmai au fost chestionați de agenția de informații economice RBK și rezultatul este același: doar un sfert susțin pașapoartele vaccinale și poziția lor cu privire la vaccinarea obligatorie este similară.
Directorul Institutului Gamaleya, Alexander Gintsburg, care face vaccinul Sputnik, nu se plictisește să susțină adoptarea celor două legi.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că trebuie elaborate doar câteva detalii tehnice pentru ca acestea să fie adoptate și că aprobarea lor se întârzie din cauza unor dificultăți tehnice, sociale și digitale.
Prima lectură parlamentară a fost programată pentru 16 decembrie și blocul pseudo-progresist este, ca și în alte țări, maximul său apărător. Ei doresc ca totul să fie rezolvat înainte de sfârșitul anului, astfel încât să intre în vigoare de la 1 februarie, așa cum era planificat.
Formațiunea politică comunistă a lui Ghenadie Zyuganov este singura care se declara împotrivă.
Cam aceasta este, obiectiv vorbind, situația în Rusia, asta în condițiile în care se mai găsesc prin presa de la noi niște voci care ii fac pe anti-vacciniști „agenți ai rușilor” sau le aduc alte injective…ei bine, iată, dragi „reziști”, si tu, Radu Tudor, că nici Rusia nu-i mai breaza și este, și dânsa, racordata la aceleași interese ale ocultei și falansterilor de la Davos.
foto: pageloot.com
Ciprian Pop