Publicat: 25 Mai, 2015 - 13:55

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății s-a aflat în această dimineață la Serviciul de Ambulanță București Ilfov, acolo unde a participat la reluarea programului pilot 'Sunt primul ajutor !', precum și la lansarea site-ului de educație medicală și prim ajutor pentru copii  -'suntprimulajutorjunior.ro'.

'Mă bucur că acest proiect început acum 2 ani merge înainte și că a fost creat și un site special cu informații utile. Societatea românească va fi mult mai pregătită pentru a aborda o situație de urgență și a acorda primul ajutor dacă învățăm, din timp, copiii și tinerii noțiunile de bază' a declarat astăzi ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Bănicioiu a anunțat că Ministerul Sănătății propune ca în școli să fie introduse ore de educație sanitară.

'Am găsit multă deschidere și dorință de colaborare la colegii de la Educație și sperăm ca propunerea noastră să se poată concretiza chiar din următorul an școlar. Astfel, elevii și tinerii vor putea învăța noțiuni despre modul de organizare, funcționare și utilizare a sistemului sanitar, dar și a Sistemului Național Unic pentru Apel de Urgență 112, cum să aplice și să execute corect manevre de salvare a vieții, noțiuni de igienă și de prevenire a afecțiunilor', a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății susține că, însușirea noțiunilor de prevenire a accidentelor casnice, școlare, rutiere, conștientizarea obiceiurilor cu mare risc (droguri, alcool, tutun), rolul alimentației sănătoase,  conștientizarea importanței donării voluntare de sânge, prevenirea riscurilor situațiilor de urgență în școli și în afara lor, sunt informații de care are nevoie un adolescent în formare.

'Mai mult, tinerii cu noțiuni corecte de educație sanitară pot învăța, la rândul lor, alte persoane, astfel încât să poată fi schimbate obiceiurile prezente', a mai spus Bănicioiu.

Direcția de Presă, Afaceri Europene și Relații Internaționale

Oana Catalina Grigore

Director

Direcția de presă, afaceri europene și relații internaționale