28 mai 2022

Nicolae Ciucă: Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat, la nivelul Biroului Executiv s-a decis ca eu să-mi depun mandatul

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, că decizia de a-şi depune mandatul a fost luată de Biroul Executiv al PNL pornind de la „realitatea matematică”.

„Aşa cum am afirmat încă de săptămâna trecută, de sâmbătă, am pornit în toate demersurile în care le-am întreprins de la realitate. Realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii şi am sperat că prin demersurile pe care le-am întreprins să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar în Parlament. Au fost două decizii ale celor două partide politice care au anunţat în unanimitate că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat astă seară în Biroul Executiv şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul… Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat, ca atare în această seară, la nivelul Biroului Executiv s-a decis ca eu să-mi depun mandatul şi să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”, a spus Ciucă.