1 octombrie 2022

Nicolae Ciucă: Guvernul este determinat să se implice activ în implementarea proiectelor care să contribuie la un mediu mai curat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul este determinat să se implice activ în implementarea proiectelor care să contribuie la un mediu mai curat şi o viaţă mai sănătoasă pentru cetăţeni, a dat asigurări, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

„Europenii, în special tinerii, sunt foarte îngrijoraţi de schimbările climatice. 93% dintre cetăţenii europeni consideră schimbările climatice o problemă gravă, iar 96% s-au implicat în cel puţin o acţiune pentru combaterea acestui fenomen. Şi noi, în România, resimţim efectele schimbărilor climatice. Seceta, ploile torenţiale, inundaţiile, fenomenele meteorologice extreme şi codurile roşii de căldură au devenit tot mai frecvente în ultimii ani. Rapoartele ANM arată clar: încălzirea climei a generat cea mai călduroasă perioadă de zece ani din istoria măsurătorilor meteo. Două treimi dintre români văd schimbările climatice ca fiind o problemă foarte gravă, iar noi trebuie să găsim soluţii”, a punctat premierul, la lansarea în dezbatere publică de către Administraţia Prezidenţială a raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”.