20 mai 2022

Nicolae Ciucă: Ne-am angajat ca, prin măsurile de colectare și nivelul de investiții atins la prima rectificare, banii pe care-i vom avea la dispoziție să acoperim diferența până la 7%

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nicolae Ciucă a explicat, joi seară, la TVR 1, care este relația lui cu președintele PNL Florin Cîțu, cum funcționează coaliția și ce se întâmplă cu miniștrii care nu-și vor realiza „jaloanele” din PNRR.

„Am o relație foarte bună. (…) Ori de câte ori am ceva de rezolvat, discut cu președintele partidului, cu primvicepreședinții. Vă spun foarte sincer că nu am avut niciun fel de dialog neprincipial. Nu am o experiență politică, dar pot să înțeleg politica” – așa a descris Nicolae Ciucă relația lui cu președintele PNL, Florin Cîțu.

Referitor la nemulțumirile arătate de Florin Cîțu la formarea bugetului, care erau legate mai ales de nerespectarea procentului de 7% alocat investițiilor, Nicolae Ciucă a explicat: „Am tranșat-o cu dumnealui, era un obiectiv al PNL, astfel încât să alocăm 7% din buget pentru investiții. Suma alocată este 88,8 miliarde de lei, cea mai mare sumă pe care vreun guvern din România a alocat-o investițiilor. Dânsul, fiind finanțist, a înțeles mult mai bine decât mine mecanismele și rostul deciziilor pe care le-am luat la construcția bugetului. Era clar că trebuie să ajungem la 7%, în același timp era clar că nu trebuia să depășim deficitul asumat – 5,84. A fost nevoie, ținând cont de tot ceea ce a însemnat impactul crizei economice, energetice, a gazelor, să ne îngrijim și de oamenii care au nevoie de acest pachet de măsuri sociale. Noi ne-am asumat, la nivel guvernamental, să ne îngrijim astfel încât nimeni să nu sufere de pe urma acestei crize și partea de investiții este acolo, aproape, lipsesc 0,29 procente. Ne-am angajat ca, prin măsurile de colectare și nivelul de investiții atins la prima rectificare, banii pe care-i vom avea la dispoziție să acoperim diferența până la 7%”.