10 august 2022

Nicolae Ciucă: Tuturor autorităţilor care sunt îndrituite să vegheze pentru a putea să avem siguranţa că nu se speculează pe produsele care au cea mai mare căutare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, ANSVSA și ANPC să vegheze ca în perioada sărbătorilor de Paşte să se evite escaladarea preţurilor la produsele cele mai căutate şi să asigure siguranţa alimentară.

„Ne aflăm în Joia Mare, foarte curând vom sărbători Sfintele Paşti. Am primit mai multe întrebări, discuţii legate de preţurile la produsele pe care cetăţenii le preferă, le cumpără în aceste zile. Am văzut şi partea aceasta de escaladare a preţurilor la anumite produse. Am discutat cu instituţiile de linie astfel încât, prin ANSVSA, prin Autoritatea de Protecţie a Consumatorului, să veghem astfel încât să se evite specula şi cetăţenii să beneficieze de preţul corect al produselor şi, de asemenea, să asigurăm siguranţa alimentară peste tot acolo unde se comercializează astfel de produse. Ca atare, tuturor autorităţilor care sunt îndrituite să vegheze pentru a putea să avem siguranţa că nu se speculează pe produsele care au cea mai mare căutare şi, de asemenea, să avem certitudinea că ele se vând în condiţii fitosanitare corespunzătoare le cer să fie permanent la datorie.”, a subliniat Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.