Publicat: 20 Octombrie, 2020 - 08:34
Share

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit luni, 19 octombrie, cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Maciej Lang, la sediul MApN.

Cei doi oficiali au subliniat relevanţa Parteneriatului Strategic dintre cele două state la nivelul apărării, importanţa procesului de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice, de o manieră coerentă şi unitară, prin implementarea deplină a deciziilor adoptate la nivel aliat începând cu anul 2014, precum şi cooperarea excelentă în cadrul structurilor multinaţionale găzduite de România şi Polonia.

Temele abordate au vizat, de asemenea, mediul de securitate la Marea Neagră, evoluţiile curente la nivelul NATO, UE, respectiv al relaţiei transatlantice.

Ministrul Ciucă a transmis oficialului polonez disponibilitatea de a colabora pe segmentul de instruire, schimbul de informaţii şi discuţii la nivel tehnic, dat fiind faptul că cele două state derulează în prezent aceleaşi programe de înzestrare - HIMARS, PATRIOT şi F-16, cu accent pe creşterea cooperarii industriale.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: