Publicat: 13 Iunie, 2012 - 16:17
Share

Fostul baron de Gorj și ex-liderul PSD Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat, Miercuri, de Curtea de Apel Timişoara, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nicolae Mischie a fost trimis în judecată în acest caz de procurorii anticorupție în 13 Iunie 2005.

Iniţial, Mischie a fost condamnat în acest dosar la patru ani de închisoare, de Tribunalul Gorj, decizie confimată apoi de Curtea de Apel Timişoara. Înalta Curte a casat, însă, sentinţa anterioara şi a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timişoara.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 1999-2002, un om de afaceri din Gorj ar fi efectuat lucrări de construcţie şi renovări în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi la trei clădiri aparţinându-i lui Mischie. În plus, Mischie ar mai fi  pretins, drept mită, un autoturism ARO, plus mobilier şi bunuri electrocasnice în valoare de peste 400 de milioane de lei vechi. În schimbul serviciilor prestate şi bunurilor primite, Mischie ar fi urmat să intervină pe lângă diverse instituţii publice, pentru a-i facilita omului de afaceri obţinerea unor contracte publice. În plus, şeful CJ Gorj i-ar mai fi promis că va opri eventualele controale fiscale la firmele acestuia.