Publicat: 22 Februarie, 2019 - 12:03
Share

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunțat închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia de la ora 00:00 GMT, pe 22 februarie, până la o nouă notificare, deoarece , "în fața provocărilor, trebuie să luăm din timp măsurile adecvate" , a declarat Maduro într-o videoconferință cu șefii tuturor categoriilor de forțe ale Armatei Naționale Bolivariene (FANB).

Pe 20 februarie, Venezuela a anunțat, de asemenea, închiderea nedefinită a tuturor căilor de comunicație cu insulele Aruba, Curaçao și Bonaire, teritorii autonome ale Regatului Olandei din Marea Caraibilor.

"Nu am vrut să o fac, dar m-au forțat, pentru că pregăteau o provocare, de asemenea, cu consimțământul Guvernului olandez", a spus Maduro.

Președintele a mai spus si că are în vedere și analizează posibilitatea de a închide granița cu Columbia, care, din 2015, rămâne activă numai pentru pietoni.

Ca o măsură activ defensivă, armata venezueleana a început, de asemenea, să transfere efective și tehnică de luptă în orașul Santa Elena de Uairén, foarte aproape de granița cu Brazilia, a informat presa locală.

Autor: Ciprian Pop

Tag-uri Nume: