Publicat: 21 Mai, 2016 - 07:00

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luata, vineri seara, de Curtea de Apel Constanta.

Procurorii au cerut inlocuirea controlului judiciar cu o masura mai dura si au mentionat ca, din 29 martie pana acum, Nicusor Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecata pe motiv ca nu se poate deplasa din cauza ca s-a operat la un picior si urmeaza un tratament de recuperare, la Sanatoriul Balnear din Techirghiol.

Chiar daca Nicusor Constantinescu pretindea ca nu se poate deplasa, procurorii sustin ca el a fost surprins de nenumarate ori parasind Sanatoriul din Techirghiol. Mai mult, chiar in urma cu cinci zile, Constantinescu a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii.

Vineri dimineata, Nicusor Constantinescu a fost luat de la Spitalul Judetean Constanta si transportat cu o ambulanta la Curtea de Apel Constanta.

In fata jurnalistilor, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a acuzat ca este transportat ca un talhar si ca jandarmii au mers dupa el, chiar daca a anuntat ca o sa se prezinte in fata judecatorilor. Ba chiar pe durata sedintei de judecata, Constantinescu a stat intr-un scaun cu rotile si a fost asistat de un echipaj medical, care i-a luat tensiunea de mai multe ori.