12 august 2022

Nicusor Dan a efectuat o vizită unde se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul General, Nicusor Dan, a efectuat o vizită astăzi, 03 august 2022, pe şantierul de la intersecţia arterelor Bd. Chişinău cu str. Pictor Dimitrie Hârlescu, unde se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare. Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud – Pantelimon.

Primarul General, Nicusor Dan: „Şantierul din Pantelimon este unul din cele şapte obiective de schimbare a reţelei de termoficare realizate cu fonduri de la bugetul local, cu o lungime totală de 63 km.

Obiectivul are o lungime de 12 kilometri şi pe această reţea s-au înregistrat foarte multe avarii, întrucât aceasta nu a mai fost modernizată de la instalare, adică din anii 1975-1977. Acest tronson deserveşte 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice. Lucrările presupun scoaterea conductelor vechi şi montarea celor noi, care vor sosi în jurul datei de 15 august. Este important ca bucureştenii să ştie că nu se va opri apa caldă în această zonă pentru că au fost montate conducte provizorii care asigură agentul termic pe perioada verii. Lucrările au început în luna iulie şi, conform contractului, vor fi finalizate în 12 luni”.

Întârzierile în demararea lucrărilor la acest obiectiv sunt cauzate de criza produsă de războiul din Ucraina, care a afectat piaţa materialelor de construcţii şi aprovizionarea cu materiale feroase (ţeavă, compensatori, vane etc.).

Valoarea investiţiei este de aproximativ 50 milioane lei fără TVA, iar lucrările sunt executate de Asocierea ELSACO ELECTRONIC SRL – SICOR SRL

În prezent, pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de termoficare din Capitală mai sunt deschise alte trei şantiere:

Obiectiv 4 Magistrala II-III – Grozăveşti – cu o lungime de aprox. 11 km. Lucrările sunt executate de Compania Energetică Servicii, au început la data de 1 martie 2022, iar termenul de execuţie este de 12 luni.

Obiectiv 5 -Magistrala Progresu Berceni – cu o lungime de aprox. 7,8 km. Lucrările sunt executate de Asocierea Construcţii Erbasu şi Consix Construcţii SRL, au început în data de 9 mai 2022, termen de execuţie 12 luni.

Obiectiv 6 Magistrala Progresu – Ferentari – cu o lungime de aprox. 12,6 km. Lucrările sunt executate de Compania Municipală Energetică Servicii, au început la data de 1 februarie 2021, până în prezent s-au executat 8 km. Până la finalul anului, când este termenul de finalizare a lucrării, mai sunt de executat 4,6 km.

La Obiectivul 3 – Magistrala ÎI Sud – cu o lungime de aprox. 5 km, este în derulare procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului, suntem în etapa de evaluare a ofertelor.

Au fost finalizate lucrările la Obiectivul 2 – Magistrala II Sud (zona Bobocica), cu o lungime de 7,13 km şi la Obiectivul 7 – Magistrala I-III Vest (zona Drumul Taberei), cu o lungime de 1,9 km.

De asemenea, Compania Termoenergetica a înlocuit, de la începutul anului, 31 km de reţea (5 km reţea primară şi 26 km reţea secundară). Până la finalul anului, se estimează că se vor mai înlocui încă 34 de km, în total 65 km de conductă.

Sursa foto Primatria Generala