27 iunie 2022

Nicuşor Dan: Începem procedura de achiziţie pentru 100 de autobuze electrice, prin fonduri europene

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La propunerea Primarului General, Nicuşor Dan, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de astăzi mai multe proiecte importante pentru bucureşteni ce vizează domenii precum transportul public, companiile municipale, dar şi eficientizarea banului public.

Primarul General, Nicuşor Dan: „Am reuşit să trecem mai multe proiecte importante pentru Bucureşti, prin care creăm condiţiile pentru modernizarea transportului public, eliminăm cheltuielile inutile şi aducem fonduri suplimentare la bugetul Primăriei Capitalei.

Astfel, am reuşit să stabilim un preţ corect pentru autobuzele electrice pe care Primăria Capitalei doreşte să le achiziţioneze pentru mai multe trasee din Bucureşti. Preţul asumat de fosta administraţie era sub valoarea de piaţă, fapt care a dus la ratarea a două licitaţii organizate până acum. Decizia de astăzi ne permite să începem procedura de achiziţie pentru 100 de autobuze electrice, prin fonduri europene, care vor oferi un transport civilizat pentru călători şi care vor fi prietenoase cu mediul. Această achiziţie va completa contractul pentru cele 100 de tramvaie, semnat în primăvara acestui an”.

În ceea ce priveşte companiile municipale, Nicuşor Dan a declarat: „Un alt mesaj important pe care l-am transmis a fost determinarea de a desfiinţa companiile municipale şi de a elimina, în acest fel, risipa din banii bucureştenilor. Astăzi am făcut încă un pas în această direcţie, prin votarea proiectelor de hotărâre de dizolvare şi lichidare a trei companii municipale”.

De asemenea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect prin care Primăria Capitalei invită bucureştenii şi societatea civilă să decidă asupra modului în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public. Proiectul de bugetare participativă prevede alocarea anul acesta a unui buget de 2 milioane lei, iar prin intermediul acestei măsuri vor putea fi propuse proiecte de dezvoltare a Capitalei în valoarea maximă de 500 de mii fiecare.

În cadrul şedinţei CGMB, Primarul General a făcut referire şi la un proiect de hotărâre ce vizează suplimentarea bugetului municipalităţii: „Am actualizat cu valoarea de piaţă contractul pe care Primăria Capitalei îl avea cu McDonald’s pentru şase locaţii din Bucureşti. În urma acestei decizii, în bugetul Capitalei vor intra 5 milioane de lei anual, faţă de 1 milion cât este în prezent”.