23 mai 2022

Nicuşor Dan: Lucrările pentru reabilitarea reţelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat scoaterea la licitaţie a unor lucrări pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare.

„După mai mulţi paşi procedurali începuţi în februarie, lucrările pentru reabilitarea reţelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de reţea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei. Lucrările sunt împărţite în patru obiective de investiţie. Aşteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie… Îmbunătăţirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru Bucureşti, iar cu această investiţie vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii şi apei calde”, a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

 

Update: Licitaţie publică pentru reabilitarea a 40 de km de reţea de termoficare

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat licitaţia publică pentru reabilitarea a aproximativ 40 de km de reţea din sistemul de termoficare al Municipiului Bucureşti.

Lucrarea este împărţită în 3 loturi şi 4 obiective, cu o durată de execuţie de 12 luni şi o valoare totală a investiţiei de peste 150 milioane lei.

Primarul General, Nicuşor Dan:

„După mai mulţi paşi procedurali începuţi în februarie, lucrările pentru reabilitarea reţelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de reţea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei.

Lucrările sunt împărţite în patru obiective de investiţie. Aşteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021.

Această licitaţie e urmarea discuţiei pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcţie din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat priorităţile pe care le are în privinţa modernizării reţelelor termice din Bucureşti.

Aşa cum am spus, îmbunătăţirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru Bucureşti, iar cu această investiţie vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii şi apei calde”.

Cele trei loturi sunt:

– LOT 1 ” Obiectiv 1, Magistrala I Sud, tronson CM 11′-CP3-CV5/4- 5,958 Km”;

– LOT 2 „Obiectiv 3, Magistrala II Sud, tronson CM 43 – CO 2 – 4,477 Km. + Obiectiv 4, Magistrala II-III Grozăveşti, tronson C 15/20 – CS 12 – 5, 526 km”;

– LOT 3 „Obiectiv 5, Magistrala Progresu Berceni, tronson CB 4 – CO5 – 3,9 Km”;

Potrivit anunţului de participare, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 07.06.2021, ora 15:00, oferta câştigătoare urmând a fi stabilită pe baza criteriului de atribuire – „cel mai bun raport calitate-preţ”.

La începutul lunii februarie, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica, a demarat lucrările pentru alţi 13 km de reţea, pe unul din cele mai afectate tronsoane – zona Ferentari, care deserveşte cartierele Rahova, Ferentari şi Sebastian.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea a 210 km de reţea principală de termoficare cu fonduri europene.

Stirea inițială