27 octombrie 2021

Nicuşor Dan: Municipalitatea va lua măsuri în urma cărora prima bandă de circulaţie a străzilor va fi eliberată de zeci de mii de maşini

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Municipalitatea va lua măsuri în urma cărora prima bandă de circulaţie a străzilor va fi eliberată de zeci de mii de maşini, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care nu a dat însă detalii concrete despre acest proiect.

„În anul acesta o să vedeţi cu câteva zeci de mii de maşini mai puţin pe prima bandă. O să aflaţi. (…) Aşteptaţi momentul anunţului… Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi după aceea pistele de biciclete. Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt maşini parcate peste tot pe prima bandă şi atunci primul lucru este să găsim, prin strategia de parcare, soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spaţiu considerabil. E inutil să ai o pistă de biciclete care nu e conectată cu altele”, a spus Nicuşor Dan, prezent în Parcul Regele Mihai I, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România.