28 noiembrie 2021

Nimic nu este întâmplător la cazino – secrete ce merită știute

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În momentul în care pășești într-un cazino clasic, terestru, ori atunci când accesezi platforma unui cazino online, pătrunzi într-o lume a divertismentului care te captează instant prin fel de fel de metode. Ești un client prețios, deci cazinoul va face totul pentru a te simți excelent, pentru a rămâne pentru cât mai mult timp și pentru a juca pe mize cât mai mari. Nimic nu este întâmplător la cazino, totul este atent gândit de către manageri, toate detaliile aparent nesemnificative contează enorm pentru succesul cazinoului. Până la urmă, este un business ca oricare altul.

Clientul nu este în niciun caz victimă, căci va avea parte de distracție epică, însă este bine să știi unele secrete ale cazinourilor, pentru a avea un raport cât mai bun între sumele investite de tine în această formă de divertisment și ceea ce primești propriu-zis în urma unei experiențe la cazino, offline sau online.

Muzica sloturilor în cazino

Chiar dacă fiecare aparat de tip slot machine are propria sa melodie, puțini știu faptul că muzica tuturor sloturilor e realizată în aceeași gamă muzicală. Și nu oricare, ci în gama C major, în așa fel încât totul să pară cât se poate de fluent. Melodii simple, în armonie, fac ca toată acea gălăgie să aibă sens, să nu fie nimic enervant pentru clienți. Chiar dacă aparatele sunt atât de aproape unul de altul, iar sonoritatea este destul de puternică, cei mai mulți jucători din cazino nu doar că nu sunt deranjați de zgomot, ci apreciază atmosfera cu muzica sloturilor de pe fundal.

Fără ceasuri în cazino

Decorul cazinourilor nu include amplasarea de ceasuri, cu un motiv foarte clar: jucătorii să poată pierde noțiunea timpului, indiferent dacă se distrează la sloturi sau la jocurile de masă – ruletă, blackjack, poker etc. Evident că cei mai mulți jucători pot verifica ora exactă la ceasul de la mână sau pe smartphone, însă cei mai mulți se lasă prinși de plăcerea jocurilor și nu mai fac acest lucru în mod intenționat. Cu cât jucătorii petrec mai mult timp în cazino, cu atât rulează mai mulți bani, iar cazinoul are toate șansele să iasă în câștig în cele din urmă.

Amplasarea toaletelor

În cele mai multe cazinouri, toaletele sunt amplasate undeva spre capăt. În acest fel, pe drum spre toaletă, clienții trec pe lângă multe atracții – aparate și mese de joc – crescând șansele să fie încântați de aceste resurse de divertisment și să petreacă mai mult timp în cazino. Este la fel cum în unele magazine, chiar hipermarketuri, unele produse foarte populare sunt plasate intenționat în capăt, astfel încât clienții să facă pe parcurs mai multe cumpărături.

Jetoane în loc de bani reali

În cazino, folosirea jetoanelor este extrem de practică. Cu diverse culori și diverse valori, jetoanele sunt simplu de utilizat mai ales la jocurile de mese. Folosirea banilor reali ar fi complicată. Însă există un motiv foarte important pentru care cazinourile preferă jetoanele: s-a observat faptul că jucătorii nu mai percep atât de puternic valoarea acestora în timp ce joacă. Astfel, chiar și când sunt pierderi, senzația jucătorului este că pierde niște jetoane și nu în mod direct bani.

Dealerii de noapte în cazino

Multe cazinouri aleg dealeri foarte rapizi în turele de noapte, aceștia punând presiune pe jucători să ia decizii mai rapid. La ore târzii, intervine însă oboseala pentru jucători și, alături de alcool, este rețeta perfectă pentru decizii uneori greșite, mult prea riscante. Câștigător: cazinoul, care profită de abilitățile angajaților săi și de lipsa de concentrare a jucătorilor.

Alcool din partea casei

În cazinouri primești constant băuturi gratis, în special băuturi alcoolice. Influențat de aceste băuturi, cu oboseală și adrenalină implicate de asemenea, poți din nou să iei decizii eronate în unele momente. În plus, băuturile te fac să îți pese mai puțin de banii tăi, să gândești mai puțin rațional și să te concentrezi pe partea de distracție liberă, la maxmium. Când te simți bine, timpul trece mai rapid, deci joci cu siguranță mai mult. Este bine să cauți echilibrul, să savurezi băuturile primite cadou doar cu măsură! Iar când ești concentrat pe joc, ai nevoie de o minte cât mai limpede. Strict pentru alcool, nu uita că poți în orice seară să ieși într-un bar sau într-un club.

Câștigurile mari atrag alți jucători

Cazinourile online și cele offline se folosesc de câștigurile mari, eventual de tip jackpot la sloturi, pentru a atrage și mai mulți jucători să plaseze mize cât mai mari. Este o acțiune clasică de marketing, nu întâmplător în cazul multor campanii promoționale există trageri la sorți pe parcurs, iar câștigării apar în clipuri publicitare sau sunt oricum menționați cât mai clar. În cazinourile fizice, un câștig mare este marcat prin zgomote nu doar de la aparate, ci și din partea angajaților, care evidențiază un astfel de câștig. Online, cazinourile au grijă de asemenea să sublinieze prin campanii speciale unele câștiguri de proporții, chiar ofera bonusuri fara depunere.

Mesele libere, capcane pentru jucători

Este bine ca la cazino să alegi pe cât posibil mese aglomerate, astfel încât să ai mai mult timp la dispoziție pentru a lua o decizie. La o masă liberă, ești în centrul atenției și dealerul te va presa să iei decizii mai rapide, adesea în defavoarea ta. Impulsul de moment înseamnă să te bazezi exclusiv pe noroc, iar la unele jocuri de cazino experiența și abilitățile pot să conteze foarte mult, nu întâmplător existând jucători care în mod constant ajung la câștiguri destul de ridicate.

Câștigi mulți bani, ești monitorizat în mod special

Dincolo de ochii angajaților din cazino, există un departament anti-fraudă care urmărește pe camerele de supraveghere tot ceea ce se întâmplă la mesele de joc (chiar și dealerii sunt evident monitorizați, pentru a nu trișa, pentru a nu favoriza unii clienți). Dacă ajungi la câștiguri mari, cu siguranță vei fi un subiect de maximă atenție pentru angajații cazinoului. Managerii ar putea aplica de asemenea o strategie aparte, să te țină mai departe în cazină, să primești tratamente VIP, totul cu scopul de a nu părăsi cazinoul cu acele câștiguri, de a juca mai departe – caz în care cel mai probabil vei pierde o parte dintre respectivele sume câștigate.