Publicat: 4 Mai, 2014 - 17:29
Share

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a spus, sâmbătă, că în şase săptămâni demarează procedurile de înfiinţare a societăţii mixte între Complexul Energetic Oltenia şi compania chineză Huadian, pentru investiţii estimate la un miliard de euro la termocentrala Rovinari.

Constantin Nita a spus, la Targu-Jiu, ca procedurile de infiintare a societatii mixte vor incepe dupa care documentatia in baza careia vor incepe lucrarile la acest proiect ar urma sa fie finalizata pana la sfarsitul anului.

Investitia vizeaza realizarea unui grup energetic nou la Rovinari, de 600 MW, urmand sa fie create astfel circa 400 de noi locuri de munca.

Nita a mai spus ca Termocentrala Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia, va beneficia in acest an de 30 de milioane de euro pentru a continua procesul de modernizare, Termocentrala Turceni avand si ea la dispozitie un credit BERD de 200 de milioane de euro tot pentru modernizare.

Constantin Nita a precizat ca modernizarile se fac in contextul in care CEO trebuie sa isi reduca costurile si sa se incadreze in pretul de vanzare a energiei pe bursa.