20 septembrie 2021

Noaptea Albă a Scurtmetrajelor de Animaţie Sâmbătă – 10 iulie, Bucureşti

Clapper board and film tape with dark background, 3d rendering. Computer digital drawing.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Publicul cinefil de toate vârstele este aşteptat, sâmbătă 10 iulie, între orele 18.00-02.00, la Noaptea Albă a scurtmetrajelor de Animaţie, care se va desfăşura în premieră la Cinema Muzeul Ţăranului Bucureşti. Proiecţiile realizate cu această ocazie sunt filme de autori din diferite colţuri ale lumii şi vor avea loc atât în sală cât şi în grădina de vară.

„Cu ocazia Festivalului Internaţional de Film de Animaţie – ABIFF 2021, deschidem şi grădina de filme din acest an, cu un program cu totul şi cu totul special în cadrul ABIFF, denumit Italia sub lupă şi care este dedicat scurtmetrajelor de animaţie recente din Italia, prezentate în festivaluri internaţionale de prestigiu, ale unor autori cu o puternică viziune artistică. Avem şansa apoi să vedem animaţii sub clar de lună până dimineaţa devreme într-un program dinamic, divers, cu filme care se potenţează reciproc”, a declarat Mirona Radu Coordonator Cinema Muzeul Ţăranului.

Programul complet al Cinema Muzeul Ţăranului poate fi consultat pe eventbook.ro.

Noaptea Albă a Scurtmetrajelor de Animaţie are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie – ABIFF, organizat de ABI Fundaţie. Festivalul va debuta în perioada 9-11 iulie în Bucureşti şi în alte peste 30 oraşe din ţară, şi va continua pe tot parcursul verii.

Pe durata celor trei zile de lansare, festivalul doreşte să capteze atenţia publicului prin difuzarea a sute de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene, alese din peste 40 de ţări, proiectate pe 33 ecrane, confirmate până acum. Acestea pot fi văzute în programul Cinema City (Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Buzău, AFI Cotroceni Bucureşti, City Park Constanţa, Iulius Mall Cluj-Napoca, Deva, Galaţi, Iulius Mall Iaşi, Vivo Mall Piteşti, Ploieşti Shopping City, Piatra Neamţ, Rm. Vâlcea, Suceava, Sun Plaza Bucureşti, Târgu Mureş, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Shopping City Timişoara), Happy Cinema (Bucureşti, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Buzău, Sinaia, Piteşti), Cinema Muzeul Ţăranului din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cinematografele din Reşita, Caransebeş, Petroşani, Braşov, Satu Mare şi Borşa.

Filmele de animaţie din cadrul festivalului se adresează copiilor prin prezentarea unor producţii haioase, pline de şarm, dar şi educative, cât şi publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animaţie de autor.

Lista integrală a oraşelor şi cinematografelor afiliate festivalului, precum şi programul de difuzare a filmelor pot fi găsite pe websiteul festivalului: abiff.ro.

Proiectul „ABIFF – Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Bucureşti” este organizat de ABI Fundaţie şi este finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanţării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro). Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în iniţiativele: United Against Racism şi Radicalisation Awareness Network.