Publicat: 3 Decembrie, 2014 - 16:31
Share

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost înştiinţat miercuri, prin intermediul unei scrisori semnate de preşedintele Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), Simona Man, că grupul PP-DD nu mai poate să existe în Camera Deputaţilor. Motivul? Au rămas doar şase membri ai partidului, iar legea prevede că trebuie să fie minimum zece, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

"A fost şi o scrisoare de la doamna Simona Man în care ne înştiinţează că au rămas doar şase membri ai PP-DD în Camera Deputaţilor. Conform regulamentului, în acest moment grupul PP-DD nu mai poate să existe pentru că, în conformitate cu legea, trebuie să fie minimum zece. S-a ridicat problema că unii membri ai PP-DD au făcut contestaţie la tribunal privind pierderea dreptului de membru şi urmează să ne dea un răspuns Comisia juridică", a precizat Ciolacu.

Deputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru a declarat miercuri că mai mulţi parlamentari, membri ai grupului PP-DD din Camera Deputaţilor, au fost excluşi din partid, în cursul acestei nopţi, precizând că această decizie va fi contestată la Comisia Naţională de Etică.

Liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu, a anunţat, miercuri, pe Facebook, că Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu au fost excluşi din partid.

"Noaptea trecuta a fost 'noaptea mintii' in PP-DD...Obscurul Birou National de Coordonare al partidului, intrunit la miez de noapte - ca huhurezii - a decis sa mai dea o lovitura de gratie partidului, excluzand din partid majoritatea deputatilor care au inteles ca PP-DD-ul n-a fost niciodata altceva decat SRL-ul lor...

Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Stefan Dalca, Gabriela Anghel si Mihai Deaconu au platit cu calitatea de membru, faptul ca si-au permis sa aiba coloana vertebrala...In definitiv, nimic nou...

Important este ca nepoata Maresalului si gasca ei de abonati la sinecurile furnizate de Ponta sa ramana la ciolan...Chiar daca raman singuri in partid...Sa aiba stampila si sa poate vorbi de amintirile transformate in cosmar...Din pacate pentru ei, nu va fi asa...Sfarsitul lor e mult mai aproape decat isi imagineaza...", a scris miercuri dimineata pe Facebook Daniel Fenechiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că un grup parlamentar nu poate fi condus de un membru care nu aparţine grupului respectiv, iar situaţia grupului PP-DD va fi decisă de Comisiile juridică şi de regulament. Zgonea a făcut această afirmaţie după ce deputatul Tudor Ciuhodaru a dorit să anunţe în plen că liderul grupului PP-DD este Daniel Fenechiu.

Deputatul Daniel Fenechiu a declarat miercuri că, deşi nu mai este membru al PP-DD, poate să fie liderul grupului parlamentar al partidului de la Cameră fiind membru al acestuia şi ales de colegii săi.